Wenen

Wenen

Prachtige tuinen, indrukwekkende paleizen en een fantastische keuken. Dat is Wenen. Ooit was het een van de machtigste steden in Europa. De Habsburgse heersers drukten een belangrijke stempel op de geschiedenis van de stad. Wenen is een meerdaags bezoek meer dan waard. Ga je mee naar deze heerlijke hoofdstad van Oostenrijk?

Rijke historie
Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en Joseph Hayden. Allemaal woonden en werkten deze beroemde componisten in Wenen. Niet voor niets wordt Wenen gezien als het centrum van de klassieke muziek en opera. Met de Wiener Staatsoper bezit de stad een van de beste operahuizen ter wereld. Tijdens de stadsrondrit zie je de rijke historie terug in belangrijke bezienswaardigheden als de Stephansdom, de Hofburg, de staatsopera en het Kunsthistorisch museum. Je komt bijna ogen te kort, want Wenen is een aaneenrijging van immense kerken, wonderschone paleizen en illustere parken!

Keizerin
We nemen je ook mee naar Schloss Schönbrunn, het voormalige zomerpaleis van de keizerlijke familie. Je kent het vast van keizerin Sisi die hier met haar gezin woonde. Schönbrunn geeft een kijkje in het leven van de voormalige keizers en keizerinnen. Ook bezoek je de Spaanse rijschool met haar wereldberoemde Lippizaner paarden. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner terwijl je luistert naar een klassiek concert.

Radisson Blue Park Royal Palaca Hotel Vienna
Moe van de dag? Kom tot rust in het Radisson Blue Hotel! Je verblijft in dit prettige viersterren hotel dat op slechts 5 minuten lopen ligt van Schloss Schönbrunn. Het beschikt over een bar en alle kamers zijn voorzien van gratis Wifi, minibar, koelkast en airconditioning. De badkamer heeft een douche en apart toilet. Het hotel beschikt over een beperkt aantal aangepaste kamers met toegankelijke badkamer waar beugels aanwezig zijn

Schloss Schönbrunn